קינואה עם מש ירקות
מאת: ד"ר גיא מור
מצרכים:
2 כוסות קינואה
חצי כוס שעועית מש
גזר בינוני מגורד
קישוא בינוני מגורד וסחוט או חתוך לקוביות
חצי בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות
אפשר לגוון עם עגבנייה, בטטה, חציל, נבטים
כפית שמן זית
כף וחצי אבקת מרק עוף מומסת בחצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את המש במים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומקטינים את האש, מבשלים כ- 15 דקות.
בזמן שהמש מתבשל:
2. מטגנים בשמן זית חצי בצל בינוני ואת שיני השום הפרוסות עד שהם הופכים לשקופים ומוסיפים את שאר הירקות.
3. מבשלים את הקינואה בארבע כוסות מים, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש
4. מוסיפים לקינואה את אבקת המרק המומסת, את הירקות המטוגנים והמש מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל המים מתאדים. יש לבחוש מידי פעם ולמנוע הידבקות.
5. לאחר שכל המים התאדו יש לכבות את האש ולהשאיר את התבשיל מכוסה עוד כ- 10-20 דקות.
ניתן לגוון את התבשיל ע"י שינוי הירקות, ניתן להכין תבשיל זהה עם אורז בסמטי במקום הקינואה.